Szabadság Feszt július 13–16. között

Szabadság Feszt július 13–16. között

A Szabadság Fesztet a Bihar megyei Margittán idén ötödik alkalommal szervezi meg a legnagyobb bihari ifjúsági szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) július 13–16. között.

A margittai Szabadság Feszt szervezői összeállították a Bihar megyei ifjúsági fesztivál keretprogramját, amit az elmúlt évek tapasztalatai, a szervező partnerekkel tartott folyamatos konzultáció és a fiatalok körében végzett igényfelmérés figyelembevételével raktak össze. A főszervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) az egyik legnagyobb partiumi fesztivált igyekszik megtartani annak a rendezvénynek, aminek négy évvel ezelőtt megálmodta: a fiatalokat megcélzó, számos szórakozási lehetőséggel tűzdelt, ugyanakkor nevelő szándékú programsorozatnak.

A Szabadság Feszt négy napja alatt megannyi programba bekapcsolódhatnak majd a részvevők. Csütörtöktől vasárnapig a margittai termálstrand adottságait kihasználva számtalan játék, vetélkedő lesz, garantálva a felhőtlen szórakozás élményét. Az ügyességi játékok és sportvetélkedők izgalmas és humoros programok lesznek, és hogy ne legyen tét nélküli a versengés, az ezeken részvevők a fesztivál támogatóinak köszönhetően értékes díjakat is kapnak.

Előadások, képzések

A rendezvény ideje alatt napközben a vetélkedőkkel párhuzamosan előadásokon, képzéseken vehetnek részt az érdeklődők. Számos olyan program lesz, amelynek témája például a továbbtanulás, a karrier, a fiatalok vállalkozása, vagy az ifjúsági szervezetek és az önkéntesség. Ugyanakkor különböző szaktanácsadással is rendelkezésre állnak majd a szervezők stratégiai partnerei.

A Szabadság Feszt fő célja azonban éppen a szabadság és a felhőtlen szórakozás lehetőségének biztosítása. Esténként rengeteg buli és koncert lesz, így mindenki válogathat saját zenei ízlése szerint. A szervező csapat már leegyeztette az időpontokat a leendő fellépőkkel, ám hogy pontosan kik is ők, később árulják el. A szervezők mindenkit azzal biztatnak, hogy folyamatosan figyeljék az esemény hivatalos oldalát. Ami garantált a koncertekkel kapcsolatban: idén is közismert és nagy sikernek örvendő magyarországi zenekarok, valamint erdélyi együttesek lépnek fel mind a nagyszínpadon, mind a fesztiválsátorban. A koncertek után ismert lemezlovasok keverik majd a zenét az éjszakai diszkóban, amikor számtalan meglepetés várja majd a bulizókat. Néhány újítást is bevezetnek a szervezők, így olyan partykra is lehet számítani, amilyet Bihar megyében még nem tartottak.

Mi is az a Szabadság Feszt?

A Szabadság Fesztet a Bihar megyei Margittán idén ötödik alkalommal szervezi meg a legnagyobb bihari ifjúsági szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ). Az előző négy esztendőben a rendezvény a térség egyik legnagyobb, fiataloknak szóló programsorozatává vált, amihez nagyban hozzájárult a helyszín is: Margitta város teljes infrastruktúrával ellátott új termálstrandja.

A július 13–16. között Margittán megtartandó ifjúsági fesztivál helyszínén remek sátorozási lehetőség van, árnyékos helyen. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, ennek köszönhető, hogy az előző években nem történt semmilyen incidens sem a sátortáborban, sem a fesztiválterületen.

Szervező partnerek

A rendezvény egyik stratégiai partnere Margitta megyei jogú város önkormányzata, amely minden évben beszáll a szervezésbe. Ugyancsak stratégiai partnere a Szabadság Fesztnek a Margittai Ifjak Köre Demian Zsolt elnök vezetésével. Idén először csatlakoznak a monospetri Bábot néptáncegyüttes, akik kulturális eseményekkel gazdagítanák a fesztivál programját, illetve a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetségének Bihar megyei szervezete, akik szakmai programokkal és civil sátrukkal segítenék a rendezvény színvonalának növelését.

Jegyvásárlás

Az early bird 4 napos bérleteket 45 lej/fő értékben március 31-ig az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg: online – Biletmaster( http://bit.ly/2mlrfbJ ); Érmihályfalva: Brigitta Boda (tel.: 0753–918–959); Margitta: RMDSZ-székház (Republicii utca 2. szám), 9–16 óra között; Székelyhíd: Muţa József Arnold (tel.: 0755–294–982);
Nagyvárad: Boldizsár Ágota (tel.: 0755–149–910), illetve a Bihar Megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11. sz.), 9–16 óra között.