Mozdulj rá

Mozdulj rá

Március 11-én ismét megrendezésre került, immár harmadik alkalommal, a Mozdulj rá sportnap az Árpádi Ifjúsági Szervezet által. Annak ellenére, hogy ezen alkalommal csak három versenyszám volt, mégpedig asztalitenisz, sakk és karaoke, így is népszerű volt a fiatalok és középkorúak körében egyaránt. Több mint 40 résztvevő volt jelen az Árpádi Kultúrházban.

A programok 1 órától kezdődtek. Az ünnepélyes megnyitó után, amikor Fechete Tibor, az Árpisz elnöke, elmondta beszédét, a versenyzők feliratkoztak, majd kisorsolták az ellenfeleket és kezdetét vette az asztaliteniszbajnokág. Kicsik és nagyok egyaránt összemérhették erejüket, több kategóriában: fiúk és lányok külön, valamint korosztály szerint 10-től 18 évig és 20 év felettiek. Barátságos hangulatban telt az egész nap, de mindenki keményen kűzdött az első helyért. Az asztaliteniszbajnoksággal párhuzamosan, ami késő délutánig elhúzódott, folyt a sakkverseny is. A versenyzőknek nagy koncentrációs készségre volt szükségük ahhoz, hogy kizárják a közönség zaját és csak a játékra tudjanak figyelni. Mindeközben a jelenlevők izgatottan figyelték úgy az asztalitenisz, mint a sakk mérkőzések kimenetelét. A nap közben uralkodó felettébb jó hangulat előrevetítette a későbbi buli képét.

A versenyszámok befejezése után a jelenlevőket megvendégelték egy tál finom bográcsossal. Majd következett díjkiosztó, amikor mindenki megkapta a megérdemelt jutalmát. A következők lettek a helyezések: az asztalitenisz felnőtt kategóriájában I. hely Kőrösi Zsombor, II. hely Kádár Imre, III. hely Kovács István; junior kategóriában I. hely Nagy Ákos, II. hely Hevesi László, III. hely ifj.Kádár Imre; lányoknál I. hely Szántó Ágnes, II. hely Szabó Adél, III. hely Tóth Barbara; a sakk felnőtt kategóriájában I. hely Páljános Árpád, II. hely Kőrösi Zsombor és Olasz Róbert; junior kategóriában I. hely Kovács Levente, II. hely Kovács Árpád, III. hely Besenyi Balázs és Moşneag Zoltán.

Viszont itt a nap még nem ért véget, még csak ezután következett az igazi szórakozás. Kezdetét vette a karaoke, ahol kicsik és nagyok megmutathatták, hogy mit tudnak, miközben a közönség buzdította őket. Aztán elérkezett a buli kezdete DJ. R-hard-al. Összegyűltek a szórakozni vágyók és mindenki önfeledten bulizott.

Mindazonáltal ne felejtsük el, hogy mi is volt ennek a napnak a lényege. Az, hogy kimozdítsák az embereket a házaikból a hosszú és hideg tél után, hogy egészségesebb, sportosabb életre sarkallják őket. Ez úton is szeretnénk megköszönni Szabó Benjáminnak és Kovács Istvánnak, a program két főszervezőjének, a fáradtságos munkájukat, ami meghozta a gyümölcsét, valamint mindenki másnak, aki bármiben segített. Bizton állíthatjuk, hogy sikeresen zárult a nap.

Szántó Ágnes