5. születésnapját ünnepelte az ÉRMISZ

5. születésnapját ünnepelte az ÉRMISZ

Szombaton ünnepelte 5. születésnapját az ÉRMISZ. Nem maradt el az ilyenkor szokásos torta és a koccintás sem.

A Gödör rendezvényházba szólt a meghívó: az Érmihályfalvi ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) 5 születésnapját ünnepli, melyre várták nem csak a tagokat, de azokat is, akik bármilyen formában segítik akcióikat, rendezvényeiket.

A szervezők fiatalos lazasággal kezelték a kezdésre meghirdetett időpontot, hogy aztán Boda Brigitta tanárnő, helyi tanácsos, ifjúsági nagykövet köszöntse a megjelenteket. Mindjárt át is adta a szót Sebők Zsolt elnöknek, aki nem sokkal volt bőbeszédűbb, megtisztelőnek nevezte, hogy sokan eleget tettek a meghívásnak, ugyanakkor leszögezte: nem könnyű manapság egy ifjúsági szervezetet életben tartani.

Karsai Attila alpolgármester örömét fejezte ki, hogy több intézményvezető is elfogadta a fiatalok meghívását, akiknek még sok sikeres rendezvényt kívánt, illetve azt, hogy tudják kinevelni maguk közül a város majdani önkormányzati vezetőit. (Az alpolgármester maga is ifjúsági vezető volt korábban – szerk.megj.)

Boda Gergő a Vidéki Ifjúsági Szövetségének elnökeként a VIDIFISZ további támogatásáról biztosította az ÉRMISZ-t.

Az ünnepségen a szentjobbi és a margittai szervezetek is képviseltették magukat. Utóbbi nevében Demián Zsolt elevenítette fel a mihályfalvi barátaival kapcsolatos emlékeit, majd maga is megerősítette elnök-kollégája tapasztalatát: nem könnyű ifjúsági szervezetet működtetni. Ajándékot is hozott: egy pólót, mely a MIK és az ÉRMISZ barátságát jelképezte.

 

Rövid tevékenységi beszámolót olvasott fel Oláh Bianca, majd fényképek villantottak fel pár ellesett pillanatot az elmúlt év programjaiból.

Dr.Bántó Norbert ma már nagyváradi pedagógus, de még érmihályfalvi tanár volt, amikor főszerepet vállalt az ÉRMISZ megalakításában, ezért is nevezik a szervezet „keresztapjának”. A vállalkozások, cégek esetét hozta fel példának, miszerint amelyik megéri 5. születésnapját, az életképesnek mondható – így lehet ez az ifjúsági szervezettel is. A további munkához kívánt kitartást, illetve kérte a fiatalokat: menjenek külföldre tanulni, tapasztalatot szerezni, ám utána jöjjenek haza szülőföldjükre.

A továbbiakban Boda Brigitta és Sebők Zsolt okleveleket adott át a szervezet támogatóinak, de a születésnapi torta, illetve a koccintás sem maradt el – tanúsíthatjuk, hogy a kiskorúak számára gyerekpezsgő is volt az asztalon.

Forrás:http://ermihalyfalva.ro/hirek/5-szueletesnapjat-uennepelte-az-ERMISZ