Téli tábor

Téli tábor

2016.december 16-18. között szervezte meg az év utolsó táborát a Vidéki Ifjúsági Szövetség, melyen összesen 40 személy vett részt. A programokért Kozák Róbert a szövetség alelnöke, Vedresábrány alpolgármestere volt a felelős, aki nem csak a szállást és az utazást szervezte, hanem számos közösségépítő játékkal igyekezett összerázni a csapatot. A táborban töltött 3 nap alatt a tagok megtanultak együtt dolgozni, közösen problémákat megoldani, valamint megfelelően kezelni a konfliktus helyzeteket. Mindezekben a szellemes, érdekes, társasjátékok segítettek. A közös megbeszéléseken különböző témákat tárgyaltak meg, melyen mindenki szót kapott. Fontos szerepet játszott az egyéni véleménynyilvánítás, amit türelmesen és figyelemmel kellett végig hallgatni, ezzel gyakorolva az odafigyelést és a tiszteletadást társaikkal szemben.

Mindezek mellett  a társaság túrázhatott és kihasználhatta a tél csodálatos ajándékait, melyben a környék igen bővelkedett. Az esti illetve éjszakai órákban a fiatalok részesei lehettek egy fergeteges bulinak, amely szintén hozzájárult a tagok megismerkedéséhez. A tábor sikeresen zárult, elérte kitűzött célját, a fiatalok elvárásai megvalósultak, félelmeik szertefoszlottak. Boda Gergely Zoltán az egyesület elnöke, megyei tanácsos elmondta: teljes mértékben elégedett volt a fiatalok hozzáállásával, és sikeresnek könyvelte el a tábort.

A tábor közösen a Biharfélegyházi Ifjúsági Társasággal illetve a Diószegi Ifjúsági Szervezettel valósult meg. A tabor kiemelt támogatója a Bihar Megyei Tanács illetve a  Communitas Alapítvány volt.

.