Árpádi Ifjúsági Napok

Árpádi Ifjúsági Napok

Nemrég került megrendezésre az Árpádi Ifjúsági Szervezet által a VI. Árpádi Fitt nap. Az eddigi évektől eltérően ez az esemény az idén 2 napig tartott és a fiatalok rengeteget készültek rá, viszont a sok munka meghozta gyümölcsét. A rendezvény nagy sikert aratott, rengeteg embert mozgatott meg és a hangulat is végig remek volt.

Az első napon, vagyis augusztus 13.-án, a programok egy bicikliversennyel kezdődtek, amelyen a résztvevők megbizonyosodhattak arról, hogy ki a leggyorsabb, legügyesebb vagy a legkitartóbb a biciklitúra során. Ezt követően az amtőr focicsapatok mérkőzhettek meg egymással. Majd következett a sörivó verseny, amely nagy sikert aratott a focisták körében is. Ezután a nap lezárásaként egy remek buli vette kezdetét.

Másnap, azaz augusztus 14.-én, a fiatalok újult erővel álltak neki a feladatoknak, hiszen a neheze még csak ezután várt rájuk. Reggel folytatódott az amatőr focikupa, valamint az Árpádi Református templomban megnyitó istentiszteletre is sor került . Ezek után sok izgalmas program vette kezdetét. 14 órától elkezdődött a sakkbajnokság, ahol az éles eszű versenyzők mérhették össze a tudásukat, valamint ezzel párhuzmosan zajlott le az autós ügyességi verseny is, melynek során a résztvevők járműveiket nem kímélve próbáltak a leggyorsabbak lenni. Mindeközben megérkeztek a bográcsfőző versenyre jelentekezett csapatok és hozzákezdtek a finom ételek elkészítéséhez. 15:30-tól egy rővid ugyanakkor remek Urbhanize edzésen vehettek részt a jelenlévők, amelyet Kiri Evelin tartott, majd a Dirty Dog Bikers tagjai ejtettek ámulatba mindenkit egy motoros bemutatóval. Ezt követően több próbán keresztül izmos férfiak és az erős lányok is összemérhették erejüket az erőverseny keretein belül, ami nagy izgalommal járt. Mindenki ujjongott, szurkolt és bíztatta a versenyzőket. Miután mindenki kellően elfáradt következett a dinnyeevő verseny, amelyen kicsik és nagyok, lányok és fiuk egyaránt tömték magukba a finom árpádi dinnyét. A versenyszámok végeztével következett a díjkiosztó, ahol mindenki megkapta a megérdemelt jutalmát.

A kemény munka után viszont következett a szórakozás. Az Árpisz tagjai humoros műsorral nevettették meg a közönséget, az Arny Dance táncosai elkápráztattak mindenkit a gyönyörű előadásukkal, a Shotokan Karate fiataljai izgalmas bemutatót tartottak, Romina Nemes-Silaghi és tanítványai is énekeltek majd következtek a várva várt szárvendégek. Először Csocsesz lépett a színpadra, aki nagy sikert aratott és remek hangulatot varázsolt. Majd az Árpiszos lányok szórakoztató táncát láthatta a közönség. Végül amikor a hangulat a tetőfokára hágott megérkezett az este utolsó fellépője, az INSECT együttes, és egy fergeteges bulit csaptak. Majd mindennek a méltó befejezéseként az Árpisz elnöke, vagyis Fechete Tibor, egy megható beszédet mondott és egy ünnepi tüzijáték vette kezdetét, amely mindenkit elvarázsolt. Viszont a napnak itt még nem volt vége, csak ez után következett a Retro party Higginsel és a hajnalig tartó fergeteges buli DJ. R-Hard-al.

Mindent összevetve az Árpádi Ifjúsági Szervezet ismét megmutatta mit tud és nem kis munka árán összehozta ezt a rendezvényt azért, hogy az árpádiak és természetesen mindenki más aki részt vett az eseményen jól érezze magát.

A program kiemelt támogatója a Bihar Megyei Tanács (DSC).

stema-bihor