Eseményekben gazdag hétvége lesz Árpádon

Eseményekben gazdag hétvége lesz Árpádon

Három program két nap alatt. Az Árpádi Ifjúsági Szervezet most sem hazudtolta meg magát és kihasználva a várható jó időt, eseménydús hétvégét szervez.

Szombaton 10 órától a kalákamozgalom keretében a már elkezdett helyi temető kitakarítását tűzték ki célul a fiatalok. Az akcióra számos segítő kezet szívesen látnak és várnak.

Arpad kalaka plakat

Ugyancsak szombaton 22 órától buli kezdődik az árpádi faluházban, melyen ez alkalommal egy jelképes belépő kifizetésével lehet majd részt venni.

Az önkénteskedés és szórakozás után vasárnap már a hagyományé és a kultúráé lesz a főszerep. Amint a Mind1.ma ITT megírta, a falu két költőjére, Sárközi Gerőre és Erdélyi Józsefre  emlékeznek a fiatalok 15 órától versfelolvasással, szavalással, a rendezvény végén  pedig koszorút helyeznek el, így fejezve ki tiszteletüket falu híres szülöttei előtt a magyar költészet napja alkalmából.

Az eseményekre a Vidéki Ifjúság Szövetség (VIDIFISZ) vezetősége is meghívást kapott. A szövetség elnöke, Boda Gergely Zsoltán köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért és remek példának nevezte a hétvégi programokat. „Jó látni, hogy fiataljaink önkénteskednek és szabadidejüket efféle önzetlen tettekre használják fel, emellett sem a szórakozást, sem a kultúrát nem hanyagolják el. Büszkeséggel tölt el minket mindaz, amit létrehoz ez a csapat. További sok sikert és kitartást kívánunk az árpádi foataloknak” – mondta a VIDIFISZ elnöke.