Kispályás labdarúgótornát szerveztek Paptamásiban

Kispályás labdarúgótornát szerveztek Paptamásiban

Az elmúlt hétvégén a KEMISZ és a TAMISZ szervezésében amatőr kispályás focibajnokságot szerveztek Paptamásiban. A településen tevékenykedő ifjúsági szervezetek fiataljai, fontosnak tartották, hogy a környéken működő focicsapatok összevessék erejüket egy olyan bajnokságon, amely eltér kissé a megszokott vidéki foci tornáktól, hiszen ez a nap, csak a fociról, a sportról szólt. A bajnokságon nyolc csapat képviseltette magát, két csoportkörben feszültek egymásnak a labdarúgók, majd a csoportonként, két – két továbbjutó mérte össze tudását. A foci torna szombat reggel 10 órakor vette kezdetét, a helyi műfüves labdarúgó pályán, ahol a szervező csapat minden körülményt megteremtett ahhoz, hogy egy hangulatos, sportos napon vehessenek részt az ellátogató fiatalok.

Paptamasi foci 2

Jókedvű szervezők

Az egész napos foci torna során kialakult parázs hangulat jellemző volt az utolsó meccsekig, az iram nem hagyott alább, még akkor sem, ha egy csapat már tét nélküli meccsen futballozott. A fiatal játékosok, megtettek mindent azért, hogy ez a nap arról szóljon, amiről szólnia kell a focinak: odaadás, a játék szeretete, a kitartás, a csapat munka a küzdeni akarás.

 

Paptamasi foci

A nap végén a fiatalok bográcsossal vendégelték meg az ellátogató vendégeket a helyi kultúrotthonban. Ezek után került sor a díjak átadására. A Paptamásiba ellátogató vendégeket Major Lóránt kultúrigazgató köszöntötte, a helyi polgármester Matyi Miklós és alpolgármester Németi Gyula nevében, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni a díjátadón. Major kifejtette, hogy a helyi fiatalok kezdeményezése ezen rendezvény megszervezése révén megvalósult, hiszen a sport összehozott mintegy 80 embert, akik beszélgettek, sportoltak, kapcsolatokat építettek és ápoltak.

A sorrend a következőképpen alakult:
1. Banánok
2. Váradi Ifjak
3. Szalárd
Legjobb kapus – Pop Cristian
Legjobb játékos – Rozsa Tamás

A díjátadást követően a döntőt vezető bíró, Gal Cristian, aki mindemellett a TAMISZ ifjúsági szervezet oszlopos tagja, szóbeli jutalomban is részesült, mert kellő higgadtsággal, tekintéllyel és tudással vezette a mérkőzést.

A rendezvény a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.

M. L. J.