<strong>Szüreti Bál Árpádon</strong>

Szüreti Bál Árpádon

Az idén szeptember 13-án Árpádon megvalósult Szüreti Bál, melyet a helyi ifjúság közösen a VIDIFISZ-szel szervezett. Az esemény kiemelkedő szerepet játszik a település éves rendezvényei között, és számos célt tűzött ki maga elé, mint például a fiatalságnak teret és lehetőséget biztosítani, az összetartozás fontosságát megerősíteni, hagyományokat őrizni, és a passzivitást csökkenteni.

A rendezvény elsődleges célközönségét a helyi és környékbeli fiatalság alkotta, de minden település lakosa potenciális résztvevőnek számított. Az eseményen résztvevők közvetlenül érintettek voltak, beleértve azokat, akik felléptek, rendeztek vagy egyszerűen csak részt vettek az eseményeken. Ugyanakkor azokat is érintette, akik hallottak az eseményről a sajtón vagy más személyek által.

A Szüreti bál kielégítette az alapvető emberi szükségleteket, kezdve a hovatartozás érzetétől a szórakozásig, kikapcsolódásig. A rendezvény jelentőségét a település lakosainak életében nem lehet felbecsülni. A szervezet felvonulással indította az estét, melynek következményeként a falu lakossága csatlakozott az esti mulatsághoz.

A bálon helyi fiatalok kápráztatták el a közönséget saját táncos műsorukkal.  Az éjszaka folyamán hirdették ki a Bálkirály és Bálkirályné címeket, amelyek a rendezvény egyik kiemelkedő pillanatai voltak.

Bár a zenekar, a zsúfolt báli időszak miatt, szerződtetése kihívások elé állított minket, a szervezet vezetősége megoldást talált a felmerülő probélmára. Az eredmények nem maradtak el: a rendezvény remek szüreti mulatsággá vált, az emberek elégedetten távoztak, és a sajtócikkek tovább népszerűsítették szervezetünket, felhívva az újságokat olvasók figyelmét.

A Szüreti Bál nem csupán egy rendezvény volt, hanem egy közösségépítő kezdeményezés, amely sikerrel hozzájárult a helyi identitás megerősítéséhez és a közösség összetartásának fokozásához. A rendezvény alkalmával elért eredmények és a résztvevők pozitív visszajelzései bizonyítják, hogy a Szüreti Bál Árpádon valóban kiemelkedő esemény volt a település életében.

A program támogatója a Communitas Alapítvány volt.