Ifjúsági Toborzás és tisztújítás

Ifjúsági Toborzás és tisztújítás

Helyszín: Érmihályfalva, Érsemjén, Micske, Árpád, Övénd, VIDIFISZ – Bihar megye

Cél: Az Ifjúsági Toborzás és Tisztújítás Rendezvény célja az volt, hogy megerősítse szervezetünk összetartását és lendületét, valamint hogy ösztönözze a fiatalokat az aktív részvételre, a fejlődésre és az új tagok toborzására. A program célja az is, hogy elősegítse a csapatmunkát, az interakciót és a kompromisszumok megtalálását.

Eredmények és programok részletei:

Az esemény hat hétvégén valósult meg, amikor is az ifjúsági szervezet tagjai összegyűltek Érmihályfalván, Érsemjénben, Micskén, Árpádon, Övénden és Nagyváradon. A napok első felében fókuszban voltak a csapatépítő és interaktív programok, amelyek hozzájárultak a fiatalok jobb összekovácsolódásához és megerősítették egymás iránti bizalmukat. Ezt követte a tisztújítások és a következő vezetőségek megválasztása. Az összes tag részt vett a döntéshozatalban, és a szervezetek új vezetősége demokratikusan került kiválasztásra.

Az egyesület tagjai közösen döntöttek egy egységes egyenruha tervezéséről, amely a szervezetük szimbólumává válik. Az egyenruha az összetartozás és az egység szimbóluma, és erősítette a csapat összhangját. Ezenkívül a rendezvény során olyan workshopok is szerepeltek, amelyek segítették a fiataloknak abban, hogy könnyebben illeszkedjenek, csapatban gondolkodjanak, együttműködjenek, kompromisszumokat találjanak, helyesen kommunikáljanak, felismerjék a lehetőségeket és a megfelelő döntéseket hozzák. A program részét képezte az időmenedzsment, a stresszhelyzetek kezelése és a vezetői készségek fejlesztése is.
Az eseményen a szervezetek tagjai, a fiatalok, összesen mintegy 200 résztvevő vettek részt.

Az esemény költségeit elsősorban saját forrásokból és önkéntes munkával fedezték, A Communitas Alapítvány jóvoltából pedig minden új tag egy bögrével gazdagodott.

Az Ifjúsági Toborzás és Tisztújítás rendezvény sikeresen hozzájárult a fiatalok összetartásához, fejlődéséhez és a szervezet színvonalasabbá tételéhez. Az események erősítették a közösség csapatmunka iránti elkötelezettségét és az összetartozás érzését. Az új vezetőség kiválasztása demokratikus volt, és hozzájárult a szervezet friss lendületéhez. Az egységes logóval ellátott bögre pedig egy erős szimbólum lett, amely képviseli a szervezetüket és az összetartozást. Az esemény célja, hogy további fiatalokat vonzzon be és fejlessze a fiatalok személyes és vezetői készségeit, továbbra is megvalósul.
A tisztújítások keretében az új elnökök a következőek (az elkövetkező időszakban ott ahol szükséges a jogi átírások is megtörténnek) Érmihályfalva – Szántó Ottó, Érsemjén – Ötvös Szabolcs, Micske – Csurai Nikolett, Árpád – Szántó Ágnes, Övénd -Botis Lucian , VIDIFISZ megyei szervezet – Jakab Ferenc.