Nyíló Akác Napok – sportvetélkedők

Nyíló Akác Napok – sportvetélkedők

Időpont:Május 20-21.

Helyszín:Érmihályfalva, Bihar megye

Cél: A Nyíló Akác Sportvetélkedő rendezvény célja az volt, hogy a fiatalok számára becsempéssze a sportot a mindennapi életbe, és hangsúlyozza annak fontosságát az egészséges életmód részeként. Emellett a program kiemelt célja volt a fiatalok csapatépítése és versenyszellemének felerősítése.

Eredmények és programok részletei:

Május 20. (szombat):

A sportnap a Játszóházban kezdődött, ahol 10 órakor a sakk kedvelői találkoztak. Huszonhatan fogadták el a versenyfelhívást Bihardiószegről, Székelyhídról, Hajdúsámsonból és Nagyrábéról. A versenyt svájci rendszerű módon bonyolították le. Felnőtt kategóriában Balogh Csaba győzött Vass László és Hasznosi Lóránt előtt, míg az ifjúsági kategóriában Martin Krisztián végzett az élen Kecskés Csaba és Réder Csanád előtt.

Ezt követően a sportpályán a fiatal focirajongók is megmérettették magukat, négy csapat részvételével. Az Unirea és a Rapid Nagyvárad csapatai kezdték a legfiatalabb játékosokkal egy örömfoci bemutatóval, majd az U13-as korosztályú csapatok mérkőztek meg. Az U13-as kategóriában a Viitorul Nagykároly lett az első, az Unirea a második, Hajdúnánás a harmadik, és a negyedik helyen a Nagyváradi Rapid végzett.

Május 21. (vasárnap):

10 órától a sportcsarnokban a kézilabda torna zajlott. Szilágynagyfalui és Élesdi U14-es korosztályú kézilabdás lányokat az Érmellék nevű formáció fogadta. A körmérkőzések végén az Érmellék csapata szerezte meg az első helyet, míg a Szilágynagyfalui a második, és az Élesd a harmadik helyezést érte el.

Ez a két napos rendezvény aktívan összehozta a fiatalokat, és lehetőséget nyújtott nekik a sport és a versenyzés szeretetének ápolására. Gratulálunk minden résztvevőnek és szervezőnek a sikeres eseményhez, amely hozzájárult a fiatalok közösségi életének gazdagításához Érmihályfalvában és környékén. A Nyíló Akác Sportvetélkedő egyre népszerűbbé válik, és hozzájárul az egészséges életmód és a sport népszerűsítéséhez a régióban.

A program főtámogatója a Communitas Alapítvány volt.