Csapatépítés

Az Érmihályfalvi Ifjak Szövetsége ismét új mérföldkőhöz érkezett, amikor megszervezte a „Csapatépítés” című programját, melynek során az alapvető értékekre és a közösség erejére összpontosított. A célkitűzéseink között szerepelt az új tagok bevonása, az összeszokott csapat kialakítása, a dinamikus fejlődés, a fiatalok bevonása a civil szférába és a társadalmi felelősségvállalás elősegítése.

A csapatépítés program központi szerepet játszott abban, hogy ezeket a célokat elérjük. A program során olyan készségek és területek fejlődtek, mint az alkalmazkodás egymáshoz, a bizalomépítés, a hatékony kommunikáció, az együttműködés, a motiváció, a döntéshozatal, a konfliktuskezelés, az időgazdálkodás, a stresszkezelés és a vezetői készségfejlesztés. Ezek a készségek alapvető fontosságúak a szervezetünk sikeres működése és a fiatalok bevonása szempontjából.

A program közvetlen résztvevői a szervezet tagjai voltak, akik aktívan részt vettek az eseményeken. A közvetetten érintettek pedig azok, akik a jövőben együtt dolgoznak majd ezekkel a fiatalokkal egy közösségben vagy projektben. Az esemény segített megerősíteni a közösséghez való tartozás érzését, ami az emberi természet alapvető szükséglete. A közös célok megfogalmazása és közös tevékenységekben való részvétel segítette a résztvevőket abban, hogy mélyebben beilleszkedjenek a csoportba.

A program során számos csapatépítő játék, bizalomjáték, kommunikációt elősegítő program és konfliktuskezelési gyakorlat zajlott. A csoportok együtt dolgoztak, döntéseket hoztak és kihívásokat oldottak meg közösen. Az összehangolt erőfeszítéseknek köszönhetően erős kapcsolatok születtek, és a fiatalok készen állnak arra, hogy együtt dolgozzanak a szervezet céljainak eléréséért.

Az „Érmihályfalvi Ifjak Szövetsége” továbbra is elkötelezett marad a közösség és a fiatalok fejlesztése iránt, és ez a csapatépítés program a szervezet számára egy fontos mérföldkő volt ezen az úton. A jövőben is folytatni fogjuk erőfeszítéseinket a közösség és a fiatalok támogatásában, és bizakodva tekintünk a közös célok elé.

A program kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány.