Szervezeti és humánerőforrás menedzsment fejlesztése

Szervezeti és humánerőforrás menedzsment fejlesztése

A Szentjobbi Ifjúsági Szervezet fő célja az volt, hogy odafigyeljen a helyi fiatalok igényeire és problémáira, amelyekre szeretnénk megoldást nyújtani, a szervezett programok által képezni őket és felkészíteni arra, hogy potenciális vezetői, vagy legalább aktív tagjai legyenek a szervezeteinek/intézményeinknek.. Jelen program keretében a célcsoportunk azok a civil szférában dolgozó fiatalok voltak, illetve a Bihar megyében működő szervezetek tagsága volt, akik az ifjúsági szervezetekben aktívan működnek és potenciális vezetőkké nőhetik ki magukat a képzések által. Ezek azok a fiatalok, akiket közvetlenül érint a képzés. Közvetetten pedig azok a személyek lesznek érintve, akik ezekkel a fiatalokkal a jövőben dolgozni fogzanak és akik remélhetőleg felismerik majd bennük a megszerzett információk hasznosságát.

A program 2020. október 30-án került megszervezésre Vértopon, 20 fiatalt bevonva. Sajnos terveink szerint 40 fiatallal mentünk volna, de a korlátozások miatt csökkenteni kellett a létszámon.  A program azon igényt igyekezett kielégíteni miszerint a mai fiatalok nagyon kevés százalékban részesülnek szakszerű képzésben és ennek a hiánya sok hátrányt von maga után a jövőben. Szerettük volna egyben behozni azt a hátrányt, amivel egy vidéki fiatal indul egy nagyvárosi fiatallal szemben, akinek több lehetősége van a tanulásra és a képzésre. A program keretén belül az előadók segítségével szerettük volna ha a bemutatni, rávezetni a fiatalokat, hogy felismerjék a fiatalok annak a fontosságát, hogy csapatban dolgozzon és hogy milyen sok előnye van egy ilyen képzésen való részvételnek

A program eredményeit csak időben fogjuk tudni lemérni és további témákban szeretnénk újabb előadásokat, képzéseket szervezni. De nagyon szeretnénk, ha a fiatalok rövid időn belül kamatoztatni tudnák a tanult dolgokat és szeretnénk a szakszerűebben és operatívabban működnének az ifjúsági szervezeteikben. A program megvalósítása során nem volt felmerülő akadály vagy nehézség, a jelen helyzetben felmerulő korlátozásokat leszámítva.

A program főtámogatója a Communitas Alapítvány volt.