Ifjúsági toborzás

Ifjúsági toborzás

Szervezetünk fő célja, az hogy odafigyeljen szervezetei munkálkodásaira, működésére kiemelten ebben a nehéz időszakban, ami a 2020-as évet jellemezte. Ezen szervezetek tagjaihoz törődéssel és odafigyeléssel fordulunk, motiváció által biztassuk őket. Ehhez szükséges a folyamatos fejlődés, aktivitás és a csapat szellem.  Ha nem törődnek azzal, hogy fejlődjenek, új tagokat toborozzanak, akkor hamarosan hanyatlásnak indul a teljesítmény és csökken az egymás iránti bizalom. Kaláka programok keretében vontuk be a fiatalokat az aktív életbe.  Szeptemberben két településen, Poklostelken és Szentjobbon, december hónap elején pedig Szalacs községben szerveztünk kalákát ahova sok fiatalt hívtunk és vontunk be.

Az ilyen programok során a fiatalok jobban összekovácsolódnak és egymás iránti bizalmuk meg erősödik, megértik és felismerik, együtt jó tenni a közösséghez, aminek ők is tagjaik. A program lehetőséget kínált, az olyan ifjaknak melyek egy aktív közösség tagjaivá szerettek volna válni, ezért is az elsődleges célcsoportunk a fejlődni vágyó fiatalok voltak.

Célunk, hogy fiataljaink fejlődjenek, új aktív, energikus, fejlődni vágyó tagokat avassanak be a szervezet mindennapjaiba teljesült..

Közösségünk számára fontos a csapat szellem, az együtt működés és a kompromisszum kötés, ezért is az összekovácsolódás előre segítésének érdekében úgy döntöttünk, hogy egy uniformist tervezünk maguknak, mely egy szimbólum lesz a szervezetük számára, amely által egy összefogottabb csapatot alkotnak.

Ez által az egységes uniformis által a csapat összhangja erősödött akár csak a hovatartozás érzése is, így külső szemmel is egy összetartó, kedves kis csapatot látnak.

E program megvalósítása révén még több fiatalt tudtunk bevonzani az ifjúsági szervezetek életében, melyek által ifjaink megtanulnak könnyebben beilleszkedni, csapatban gondolkodni, együttműködni, kompromisszumokat kötni, helyesen kommunikálni, felmérni a lehetőségeket majd a megfelelő döntéseket meghozni, idejükkel gazdálkodni, stressz helyzeteket kezelni és vezetői készségüket fejleszteni.

Akadályok és nehézségek a megszorítások miatt voltak, de fiataljaink felkészültek és ügyesek voltak ezek kiaknázására.

A program támogatója a Communitas Alapítvány volt.