Laudáció-Stancz Ádám

Laudáció-Stancz Ádám

Eddigi életútja példaértékű lehet minden fiatal számára. Tanulmányait a Zelk Zoltán Általános Iskolában kezdte, majd az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceumban folytatta felszolgáló szakon 2016-2019 között. Tanulmányainak tovább folytatása érdekében úgy gondolta, hogy tudását még inkább el szeretné mélyíteni a kereskedelem terén, ezért 2019 szeptemberében visszairatkozott az akkori tizenegyedik kereskedelem szaklíceum osztályba, amelynek máig tagja.

Iskolai tevékenységei sem elhanyagolhatók, hiszen aktív tagja az iskola életében. Különböző szakmai versenyek rendszeres jelöltje, a diáktanács megbízható tagja, a szemétszedési akciók egyik állandó jelenlévője és a különböző sportesemények, sport versenyek oszlopos tagja, aktív sportoló az Unirea futbalcsapatában. Kiveszi a részét az iskolai élet minden terén, hiszen a színdarabokban is rendszeresen szerepel, illetve a karácsonyi műsorokban is megvillogtatja tehetségét.

Az iskolai tevékenységeken túl még az ifjúsági közösség életében is fontos szerepet tölt be, hiszen immár öt éve Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet (Érmisz) aktív tagja, a Szent Antal Napközis Otthon segítésében a karácsonyi ebédjük elkészítésében is mindig lehet rá számítani. Az Érmisz tagjaként rendszeresen adományokat gyűjt a szegényebb sorsú gyerekeknek, olykor egy közös ebéddel segít nekik, képviseli a helyi ifjúságot különböző rendezvényeken, vagy segít egy-egy népszerű, színvonalas fesztiválok megszervezésében, amely által méginkább közelebb kerülhet a fiatalokhoz, és rávezetheti őket is erre az útra. Olyan programok megszervezésében játszik fontos szerepet, mint például a húsvéti tojásfestés, tojáskeresés, amellyel a gyerkőcök számára izgalmasabbá teszi ezt az ünnepet, az adventi koszorúkészítés, a Retro-partyk, amelyek az idősebb korosztály számára is elérhetővé teszik az igényes szórakozást.A szabadságfesztivál megszervezésében immár második éve nyújtott kiemelkedő segítséget, de ezen kívül különböző kulturális eseményeken is rendszeresen részt vesz az ifjúság képviseletében, mint például a március 15-i és október 23-i koszorúzás.

Az önkénteskedést nem munkának, hanem inkább hivatásnak értelmezi,  jókedvvel és odaadással teszi azt, amit, nem kényszerből, kötelességből, hanem tiszta szívből végzi azért, hogy néhány mosolyt láthasson más emberek arcán. Tudja, hogy valami olyat tesz, ami valaki számára örömöt, boldogságot ad, s ez olyan lelki erőt ad számára, amely révén egyre jobban vágyik ezekre a feladatokra. 2020 óta a helyi, Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet elnöke.