Egyre nagyobb az érdeklődés a Szabadság Feszt iránt

Egyre nagyobb az érdeklődés a Szabadság Feszt iránt

Nagy sikerrel rajtolt el a 2019-es Szabadság Feszt népszerűsítése. A szervezők nagy meglepetésére a meghirdetett Super Early Bird bérletek mindössze két nap alatt elfogytak, de az azt követő 75 lejes Early Bird jegyekre is óriási a kereslet. A 2018-ban hatalmas sikerrel zárult ifjúsági program idén igyekszik újabb meglepetésekkel és sokkal színesebb programmal készülni, ezáltal pedig nemcsak a fiatalok irányába nyitni, hanem szélesebb körben az idősebb, valamint egészen fiatal generációt is bevonni a rendezvény eseményeibe.

Első nevek

A szervezők az elmúlt hetekben több bejelentést tettek közzé Facebook-oldalukon, számos nagykoncert előadóit hozták nyilvánosságra. Sokan vártak ezekre a bejelentésekre, melyekből megtudhattuk, hogy a 2019-es Szabadság Feszt biztos fellépői az Ossian zenekar, Horváth Tamás, Anna and the Barbies, Road, AWS, ByeAlex és a Slepp valamint Sterbinszky és Nia Even.

Az Ossian zenekar 1986-ban alakult és azóta hatalmas sikereknek örvend. A banda zenéjén keresztül minden nemzedéket megszólít, ennek köszönhetően nagy rajongói táborral rendelkeznek határon innen és túl. Térségünkben, még nem léptek fel ezért is esett rájuk a szervezők választása.

Horváth Tamás énekes, dalszerző, zenész a Sztárban sztár ötödik évadának nyertese is biztosan ott lesz a fesztivál nagyszínpadán. Dalait több millióan hallgatták meg, állandó fellépője a legnagyobb zenei fesztiváloknak.

Pásztor Anna Fonogram-díjas énekesnő, előadóművész, színész, táncművész formációja, az Anna and the Barbies fogja elkalauzolni az önfeledt szórakozásra vágyó fesztiválozókat a hiphop és r’n’b világába.

A rockzene kedvelői számára a szervezők a Road zenekarral kedveskednek. A banda2004-ben alakult és azótamunkássága számos arany- és platinalemezt eredményezett. A zenekar dalszövegeiben a fesztiválozók megtalálhatják a szerelmet, a szenvedélyt és a rock n’ roll életérzését is.

Az X-Faktor mentoraként is ismert ByeAlex és zenei formációja, a Slepp a fiatalok körében közismert és elismert zenekar. Slágerével, a Kedvesem című saját szerzeménnyel képviselte Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol az országok közül az előkelő 10. helyezést gyűjtötte be.

Az AWS egy 2006 nyarán alapított alternatív rock metál zenekar. 2018-ban részt vettek a Duna Televízió A Dalcímű műsorában, amit meg is nyertek, így ők képviselték Magyarországot a liszaboni Euroviziós DalfesztiválonViszlát nyár című dalukkal.

Nia Even Magyarország egyik legismertebb női lemezlovasa. A fiatal DJ lélegzetelállító megjelenése, vadító tánca és páratlan előadásmódja változtatja fellépését olyan show műsorrá, mely bármely közönséget lázba hoz. A magyar szépség az elmúlt években bejárta szinte egész Magyaroszágot, emellett fellépett Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Ukrajnában és rendszeres vendég Szlovákiában.

A fesztivál egyik visszatérő sztárvendége Sterbinszky. Nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt a nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában.

A szervezők ígérete szerint folyamatosan lesznek újabb és újabb fellépők bejelentve, hiszen még igen hosszú a lista.

A kedvezményes Early Bird bérletek hamarosan a végéhez érnek. Május 5-étől újabb bérlet-eladási kört hirdetnek. A szervezők elárulták, hogy nem készülnek nagy emelésekre, hiszen a teljes árú bérlet így is jóval olcsóbb lesz, mint más hasonló rendezvények esetében. Tartottuk a kedvezményeinket, ahogyan azt ígértük, de a hatalmas piaci árak miatt nekünk is emelnünk kell a bérletek árán. Az ebből befolyó összegek így sem fedezik a növekvő költségeket, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megmaradjon a fesztivál minősége és a programok is bővüljenek. Sok meglepetéssel és nyereményjátékkal is készülünk még, megéri az oldalainkat folyamatosan követni – nyilatkozták a szervezők.

A program támogatói: Communitas Alapítvány, Bihar Megyei Tanács, Nemzeti Együttműködési Alap.