Tisztújítás tartott az Érszalacsi Ifjúsági Szervezet

Tisztújítás tartott az Érszalacsi Ifjúsági Szervezet

Március 1-én az ÉSZISZ – Érszalacsi Ifjúsági Szervezet tisztújító gyűlést tartott, amely során a vezetőség minden tagját titkos szavazás útját választották meg.

A gyűlésen 36 szavazásra jogosult tag, összesen 14 jelölt és három meghívott vett részt. Boda Gergő megyei tanácsos, a VIDIFISZ elnöke elmondta, hogy a Vidéki Ifjúsági Szövetség mindenben támogatja a szalacsi tagszervezetet. Ennek megerősítéseként a gyűlés után több közös program kidolgozására is sor került. Kozák Róbert Monospetri alpolgármestere, a VIDIFISZ alelnöke gratulált a szervezet eddigi munkájához és sok sikert kívánt a továbbiakhoz. „ Tiétek a jelen!” mondta Horváth Béla Szalacs község polgármestere, a BTIET alelnöke, aki szerint a szalacsi ifjúság életében több mint tíz éve jelen lévő ÉSZISZ sosem töltött még be ilyen fontos szerepet a község életében, és ez annak a csapatnak és vezetőségnek köszönhető, akik jelenleg tagjai és vezetői a szervezetnek. Továbbá megígérte, hogy Szalacs község önkormányzata továbbra is mindenben támogatja az ifjúsági szervezet működését.

A megnyitó után kezdetét vette a tisztújítás programja. Elsőként Szegedi Dávid, az ÉSZISZ elnöke tartotta meg beszámolóját, aki 2017. októbere óta vezeti a szervezetet. A tartalmas beszámolóból ki lehet emelni pár fontosabb eseményt és programot, amely az elmúlt másfél ében került megszervezésre. Ilyen a 2017-es szüreti bál, a „Just Dance” hip-hop tánctábor – amelyet a Székelyhídi Ifjúsági Szervezettel közösen tartottak Szalacson, az ifjúsági délutánok, ping-pong bajnokságok, társasjáték estek és egyéb közösség- és csapatépítő események. Ezek mellett az ÉSZISZ rendszeresen képviselte magát megyei és körzeti ifjúsági találkozókon és gyűléseken.

A beszámoló után a jelöltek beszédei következtek, melyet a titkos szavazás követett. A szavazáson minden tag letehette voksait a jelöltekre, titkos szavazás útján, melyet a VIDIFISZ képviselete vezetett. A szavazás lezárása és az eredményhirdetés között a résztvevőket egy állófogadás várta, ahol szendvicseket és pizzát lehetett fogyasztani, utóbbit a VIDIFISZ támogatásával.
Az eredményhirdetésen kiderült, hogy szoros verseny állt fent a jelöltek között, melyek közül azok, akik nem kerültek elnökségi pozícióba, tanácsadóként folytatják munkájukat.
Az Érszalacsi Ifjúsági Szervezet elnöke Szegedi Dávid maradt, alelnökei Bándi Zoltán és Májer Sebastián lettek. Kovács Krisztián és Szilágyi Ádám ügyvezetői pozícióban dolgozhatnak tovább. A titkárnő szerepét továbbra is Nagy Friderika tölti be. Irodavezetőnek Somogyi Bálintot választották. A vezetőség tanácsadói pedig Kurilla Andrea, Kovács Jenő, Kovács Máté, Lakatos Arnold, Tóth Csongor, Nagy Eszter és Szilágyi Krisztián lettek.

 

Szegedi Dávid
elnök, ÉSZISZ