Dél bihari ifjúsági napok

Dél bihari ifjúsági napok

A programmal napjaink egyik legnagyobb problémája a mozgáshiány, csapatszellem hiánya, illetve a fiatalok szociális téren való zárkózottságára próbáltunk fókuszálni. Szervezetünk megpróbált megoldást találni ezen problémákra, azáltal hogy megrendezett egy ifjúsági napot. Szervezetünk programjában szerepel az a cél is, hogy bevonja a fiatalságot a közösség és a falu életébe. A tevékenység tipusa helyi volt, de kiterjedt regionális szintre is.

A rendezvény egy napos ifjúségi rendezvény volt. Sajnos az előztetes rosszul felmérések miatt nem pont azt a programot valósítottuk meg amit elterveztünk hiszen mind az időjárás mind a kororsztály más lett mint a terveinkben.

Minden egybevéve egy sikeres rendezvényen vagyunk túl és elmondhatjuk a felmerülő gondok a kielemzések után megmutatták a helyes irányvonalat. Sikeres rendezvény révén jövőre is szeretnénk megszervezni természetesen a hibákat korrigálva,

 

Kulturális műsor

 

A hivatalosságok köszöntői után elsőként a Nagyszalontai Toldi Néptáncegyüttes tagjai léptek színpadra, autentikus magyar népi táncot adtak el, melyet nagy tapssal fogadott a közönség. Ugyancsak a néptáncegyüttes fiatalabb tagjai magyar gyerekjátékokat adtak elő, kivívva a közönség elismerését, majd újra a nagyobbak következtek, ekkor már legényest is láthattunk. Őket az M. M. Pódium két kitűnősége, Molnár Júlia színművésznő és Meleg Attila, a társulat vezetője által bemutatott kiváló hangulatú operettdalok bemutatója követte. Igazi közönségsikert elért műsoruk ideje alatt a hallgatóság vastapsa színesítette műsorukat, a közönség együtt énekelte az előadóművészekkel az ismert operettdalokat.

A kulturális műsor végén minden jelenlévőt meghívtak egy szeretetvendégségre, ahol Grim András megköszönte a fiataloknak illetve a helyi tanácsosnak, Breckó Mihálynak a fáradozásait, az általuk elkészített finom bográcsgulyást, melyből minden jelen lévő fogyaszthatott.

A rendezvény lezárásaként kihirdetésre kerültek az idei szórvány régóban aktívan dolgozó fiatalok névsora, akik ajándékokat vehettek át.Végezetül pedig kezdetét veszi egy reggelig tartó fergeteges buli.

A rendezvény támogatója a Communitas Alapítvány volt.