Biharfélegyházi VIDIFISZ disznótoros mulatság

Biharfélegyházi VIDIFISZ disznótoros mulatság

December 15.-én tartotta meg az immár hagyományosság vált disznótoros mulatságát a Vidéki Ifjúsági Szövetség, a helyi önkormányzattal karöltve. A rendezvény elsődleges célja a Bihar megyei hagyományok felelevenítése, hagyományos ételek elkészítése, a disznótor tradíció felelevenítése volt.

A program délután 6 órakkor vette kezdetét, helyszín a biharfélegyházi kultúrotthon volt, mely már megterítve várta a meghívottakat. A rendezvényre több mint 100 személy jött el a megye minden magyarlakta településéről, kiemelten a vidéki ifjúsági szervezetek önkéntesei.

A program a hivatalos megnyitóval vette kezdetét, melynek keretében Boda Gergely VIDIFISZ elnök köszöntötte az egybegyűlteket majd a meghívottakat. A hivatalos megnyitó után a hagyományos disznóvágás került bemutatásra, kiemelten a szalmával való perzselést, melyet nagy érdeklődéssel figyeltek a fiatalok.

Az előétel feltálalása után a résztvevők táncra perdülhettek, hiszen kezdetét vette az egész estés mulatság.

A program során díjakban részesültek: Bihar Megyei Tanács, Bihar Megyei Pályázat Író és Kezelő Igazgatóság, Bihar Megyei Szociális Kulturális Igazgatóság, RODOSZ Bihar megyei szervezete, Kelemen Zoltán Biharfélegyháza polgármestere, Nyakó József Érmihályfalva polgármestere, Bónisz Sándor Hegyközcsatár polgármestere, Szegedi Dávid, Boda Brigitta, Boldizsár Ágota, Kotlár Norbert, Oláh Bianka, Tempfli Attila.

A program kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány volt.