Generációk találkozója

Generációk találkozója

Az Árpádi Ifjúsági Szervezet november 10.-én tartotta meg első ízben a Generációk találkozója elnevezésű programját, melynek célja a generációk közötti kommunikáció javítása. Napjainkban állandó téma a generációk közötti nagy szakadékok, a véleménykülönbségek. Az árpádi szervezet ennek a „szakadéknak” az áthidalására vállalkozott ezzel a programmal.

A program során a fiatalok ajándékcsomagokat készítettek az idősek számára, figyelembe véve a a szociális háttért is (ebből kifolyólag tartós élelmiszereket, karácsonyi ajándékokat). Az est egy műsorral kezdődött melynek keretében az ifjúsági szervezet tagjai bemutatták a mai generáció és az idősebb generáció szokásait, persze mindezeket humoros formában. Fechete Tibor a szervezet elnöke köszönetet mondott minden egybegyűltnek, majd arra kérte az idősebbeket, hogy a vacsora tálalása után meséljenek arról a mai fiataloknak, hogy az ők idejében milyen is volt fiatalnak lenni és milyen a mostani világot átélni.

A program sikeresen zajlott le, több mint 80 személy vett részt a programban, de akadtak olyan idősek is akikhez a fiatalok vállalták, hogy karácsony közeledtével házhoz viszik az ajándékukat illetve egy énekléssel is kedveskednek.

A program fő támogatója a Bihar Megyei Tanácsa volt.