Kowalsky meg a Vega a Szabadság Feszten

Kowalsky meg a Vega a Szabadság Feszten

A július 9-12. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt egyik sztárvendége KOWALSKY MEG A VEGA. A méltán népszerű fesztiválzenekar élő koncertjére július 10-én, pénteken este kerül sor.

Kowalsky meg a Vega 

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel.

2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Róbert, és Kowalsky másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban. A zenekar folytatja tavaszi-nyári turnéját, és az év végére új lemezt ígér. 2012 őszén bejelentették, hogy Jimmy és Sóder visszatérnek a zenekarba, Vidák Robi marad, a zenekar korábbi technikusa, Vajda Tomi Carlos csatlakozik az együtteshez.

A Forradalmi Egylet 2013 márciusában jelentette meg a készülő albumuk első videoklipjét, az Ami fontost. A zenekar hetedik nagylemeze, a Még nem éden 2014 áprilisában debütált, rajta az olyan slágerekkel, mint az Amilyen hülye vagy, vagy a Bölcsődtől a sírodig (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinalemez státuszt ünnepelhette a zenekar.

 

Kedvezményes áron már kaphatók a bérletek

A Szabadság Fesztre már kaphatók a 4 napos bérletek, amelyek május 31-éig mindössze 30 lejes áron megvásárolhatóak az erre kijelölt helyeken, illetve személyeknél, ezt követően június 1–30. között már 50 lejért válthatják ki a részvevők az egész hétvégés jegyeket. Július 1-jétől és a helyszínen pedig 70 lejbe kerülnek majd a bérletek.

Fontos: akik a tavalyi karszalagot még érintetlenül viselik a csukójukon, bármelyik bérletvásárlási időszakban 50 százalék kedvezményben részesülnek!

A rendezvény hivatalos web- és Facebook-oldalán is közzétették azoknak a településeknek és személyeknek a listáját, ahol és akiktől megvásárolhatók a fesztiválra a jegyek.

Az alábbi helyszíneken és személyeknél kaphatók a kedvezményes áró bérletek:

– Bihar, Hegyközkovácsi, Mihai Eminescu Főgimnázium – Barczag Beatrix  0743778355
– Biharfélegyháza – Sebestyén Lala Balázs  0757539626
– Érkörtvélyes, Partiumi Keresztény Egyetem – Bodnár Petra 0747322915
– Margitta: Margittai Városi Strand, Gabriel étterem
– Micske – Vígh Enikő 0746153239
– Érmihályfalva – Spiler, Boda Brigitta – 0753918959
– Monospetri – Horváth Beatrix 0756349420
– Nagyszalonta – Knal Orsolya  0747891785
– Érszőlős – Czirják Márton 0747909504
– Tóti – Nagy Aletta  0757748847
– Albis, Érbogyoszló – Nagy Anikó00748602550
– Paptamási – Balla Roland  0756654655
– Nagyvárad: NMD iroda,  Gekko pub –  Boda Gergő – 0756319314
– Nagyváradi Ady Endre gimnázium – Kecse Dalma – 0747903988
– Szalárd – Dienes Brigitta 0741564322
– Szalacs – Pap Krisztina 0761474796

 

Az idei Szabadság Feszt további programjairól

A július 9–12. közötti margittai Szabadság Feszt szervezői összeállították a Bihar megyei ifjúsági fesztivál keretprogramját, amit az elmúlt évek tapasztalatai, a szervező partnerekkel tartott folyamatos konzultáció és a fiatalok körében végzett igényfelmérés figyelembevételével raktak össze. A főszervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) az egyik legnagyobb partiumi fesztivált igyekszik megtartani annak a rendezvénynek, aminek három évvel ezelőtt megálmodta: a fiatalokat megcélzó, számos szórakozási lehetőséggel tűzdelt, ugyanakkor nevelő szándékú programsorozatnak.

A Szabadság Feszt négy napja alatt megannyi programba bekapcsolódhatnak majd a részvevők. Csütörtöktől vasárnapig a margittai termálstrand adottságait kihasználva számtalan játék, vetélkedő lesz, garantálva a felhőtlen szórakozás élményét. Az ügyességi játékok és sportvetélkedők izgalmas és humoros programok lesznek, és hogy ne legyen tét nélküli a versengés, az ezeken részvevők a fesztivál támogatóinak köszönhetően értékes díjakat is kapnak.

A rendezvény ideje alatt napközben a vetélkedőkkel párhuzamosan előadásokon, képzéseken vehetnek részt az érdeklődők. A fesztiválsátorban stand up comedy produkciókra lehet beülni, amikor is ismert erdélyi és magyarországi humoristák szórakoztatják majd a fiatalságot. A viccet félretéve pedig számos olyan program lesz, amelynek témája például a továbbtanulás, a karrier, a fiatalok vállalkozása, vagy az ifjúsági szervezetek és az önkéntesség. Ugyanakkor különböző szaktanácsadással is rendelkezésre állnak majd a szervezők stratégiai partnerei.

A Szabadság Feszt fő célja azonban éppen a szabadság és a felhőtlen szórakozás lehetőségének biztosítása. Esténként rengeteg buli és koncert lesz, így mindenki válogathat saját zenei ízlése szerint. Idén is közismert és nagy sikernek örvendő magyarországi zenekarok, valamint erdélyi együttesek lépnek fel mind a nagyszínpadon, mind a fesztiválsátorban. A koncertek után ismert lemezlovasok keverik majd a zenét az éjszakai diszkóban, amikor számtalan meglepetés várja majd a bulizókat. Néhány újítást is bevezetnek a szervezők, így olyan partykra is lehet számítani, amilyet Bihar megyében még nem tartottak.

 

Szervező partnerek

A rendezvény egyik stratégiai partnere Margitta város önkormányzata, amely április végén tanácsi határozattal döntötte el, hogy beszáll a szervezésbe. Az együttműködési megállapodást alá is írta Pocsaly Zoltán polgármester, valamint a szervező VIDIFISZ vezetősége és a helyi strand ügyvezetője. Ugyancsak szakmai partnerei a Szabadság Fesztnek a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, valamint az OTP Bank Románia, amelyek a rendezvény szakmai részének és civil programjainak támogatói.

A Szabadság Feszt sajtószolgálata

A Szabadság Feszt hivatalos internetes oldala: www.szabadsagfesztival.eu
A Szabadság Feszt hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/Szabadsagfeszt 

Kiemelt médiatámogatók: Bihari Napló, Erdély Online.
Médiapartnerek: AradiHírek.ro, Biharország, ErdélyiLap.ro, Ér Hangja, Ér TV, Érmihályfalva.ro, Kolozsváros.ro, Mind1.ma, Nagykároly.ro, Nyugati Jelen, Reggeli Újság, Szalontai Napló, Szatmár.ro, Szatmári Friss Újság, Vagy.hu.