Universitatea de vară ATIMP ediția a IV-a

Universitatea de vară ATIMP ediția a IV-a

 

De câţiva ani, Asociaţia Tinerilor Maghiari din Provincie (ATIMP) beneficiază de finanţare din partea Departamentul de Relații Internetnice (DRI) pentru fiecare ediţie a Universitatii de vară la Marghita.

DRI-LOGO-2016-JPEG

Programul a avut loc în data de 14-17 iulie 2016 la Ștrandul Municipal Marghita. Scopul declarat al proiectului intitulat Universitatea de vară ATIMP ediția a IV-a a fost încurajarea și sprijinirea tinerilor minoritari din județul Bihor și județele învecinate să se implice în viața comunității și în general în viața publică. Pe de o altă parte, scopul programului era și punerea în valoare a patrimoniului cultural material şi imaterial ale minorităţilor naţionale; respectiv îmbunătățirea educației antreprenoriale și stimularea competenței în acest domeniu a tinerilor proveniți mai ales din mediul rural și/sau defavorizate din punct de vedere economic.

dri4

Activitățile principale au fost: prezentările, dezbaterile, discuțiile, mesele rotunde și workshop-urile cu diferite teme care au implicat pe tineri participanți. Pe durata celor 4 zile participanții au avut posibilitatea de a cunoaște mai bine și să pună bazele unor viitoare colaborări.

Grupul țintă au fost tineri din județul Bihor, dar au și participat tineri din județele învecinate. La program au participat peste 400 de tineri din Oradea, Biharia, Tămăşeu, Roşiori, Diosig, Cadea, Săcuieni, Valea lui Mihai, Curtuişeni, Sălacea, Marghita, Sâniob şi Urvind, membri ai asociaţiilor de tineret din Roşiori, Diosig, Valea lui Mihai, Marghita precum  şi membrii asociației ATIMP, respectiv din localitățiile Crasna, Carei, Șimleul Silvaniei, Debrețin.dri2